Bogholderi

Et bogholderi er en afdeling af en virksomhed, eller et eksternt firma, der står for at holde styr på virksomhedens økonomiske transaktioner, såsom kredit- og debitorfakturaer, løn og mere.

Hvad er et bogholderi?

Et bogholderi er en afdeling af en virksomhed, der har styr på de økonomiske transaktioner. Det er vigtigt for en virksomhed, at der er styr på økonomien samt bogføringen af bilag. Hvis ikke der bogføres korrekt, vil kontrol og afstemning af regnskabet være forkert, hvilket kan være et stort problem – derfor er bogholderiet en vigtig del af virksomheden.

Nogle bogholderiet er delt op, så forskellige personer tager sig af forskellige opgaver. Det kan eksempelvis gøres således:

  • Finansbogholderi, hvor man holder styr på daglige finansbilag, løn, afstemning af banken og mere.
  • Kreditorbogholderi, hvor man holder styr på fakturaer der modtages i firmaet samt betaling af disse og mere.
  • Debitorbogholderi, hvor man holder styr på fakturering, rykkerprocedure, debitor afstemning og mere.

Hvad er bogholderiets opgaver?

Bogholderiet opgave er at sørge for, at banken afstemmes korrekt, at der følges op på fakturaer og rykkere, at sørge for at løn bogføres og udbetales korrekt – helt overordnet set har bogholderiet den opgave at sørge for, at virksomhedens økonomi er i orden og bogført korrekt.

Tit er der ansat en økonomichef, controller eller anden form for chef for bogholderi afdelingen. Det vil også være denne persons opgave at rapportere til ledelsen, hvordan økonomien ser ud i virksomheden. På baggrund af disse tal kan ledelsen derefter træffe økonomiske beslutninger.

Outsourcing af bogholderi

Mange store virksomheder har internt bogholderi. Dog kan det ikke altid betale sig at ansætte en medarbejder med det ene formål at bogføre og holde styr på de økonomiske bøger. Derfor er der mange mindre virksomheder, der vælger at outsource denne arbejdsopgave til en bogholder eller et revisionsfirma. Disse vil kunne hjælpe til med denne opgave effektivt, samtidig med at arbejdet vil blive udført korrekt. På denne måde kan man spare penge og tid, ved at undgå at skulle ansætte en dedikeret bogholder.

Hvad koster et bogholderi?

Et bogholderi tager ofte en pris baseret på antal bilag, der skal bogføres på årlig basis. Dette regnes tit på årlig basis, da bilagene skal være bogført til årsregnskabet, og det er derfor nemmere at benytte det samme bogholderi hele året i stedet for at skifte midtvejs – medmindre man ikke har tillid til sin bogholders kompetence. Tag derfor fat i et bogholderi og få en pris på det antal bilag du skal have bogført på en årlig basis.
Audit Connect Logo

Vi matcher virksomheder med den rette rådgivere, så de får den hjælp de behøver.

Læs mere om os her.