Revision

Revision er en gennemgang af en virksomheds regnskab. Graden af revision afhænger af virksomhedens regnskabsklasse. Denne inddeles i regnskabsklasserne A, B, C og D.

Få hjælp til revision

Klik på knappen og udfyld formularen – så sørger vi for, at du får op til 3 tilbud på revision fra eksperter inden for branchen.

Hvad er revision?

Revision bliver udført af en revisor. En revisor er en fagperson, der er ekspert i regnskabsloven og regnskab. Mange virksomheder vælger at få udført deres årsregnskab af en revisor, men det er ikke altid påkrævet.

Revision går ud på at sikre sig, at et årsregnskab overholder alle regnskabslovene, samt at regnskabet giver et retmæssigt billede af den pågældende virksomheds aktiver, passiver, økonomiske situation samt resultat.

Hvad betyder revision?

I ordbogen har ordet “revision” forskellige betydninger. I forbindelse med revision af et regnskab betyder det dog: “kontrol af regnskab”. Det betyder samtidig: “ændring og forbedring af noget på baggrund af en kritisk undersøgelse eller gennemgang”, hvilket også kan bruges til at beskrive revision af et regnskab. En revisor laver nemlig en kritisk og grundig gennemgang af et regnskab for at sikre sig, at det hele er korrekt, samt at det lever op til kravene, der er til regnskaber. Finder din revisor fejl, vil der blive lavet ændringer og forbedringer.

Lovpligtig revision

Lovpligtig revision kan også kaldes tvungen revision. Aktieselskaber og Anpartsselskaber er underlagt lovpligtig revision, hvilket altså betyder, at de ved lov er påkrævet at få udført revision hvert år. Det er ikke kun ovenstående selskaber, der er underlagt lovpligtig revision – nogle foreninger og institutioner er også påkrævet revision af regnskabet.

Disse selskaber er også ved lov underlagt, at det er en statsautoriseret eller registreret revisor, der skal udføre denne revision af selskabets årsregnskab.

Hvem udfører revisionsarbejde?

Revisionsarbejde udføres af en revisor. Titlen revisor er ikke beskyttet, så i bund og grund kan alle kalde sig selv for revisor. Dog er der også godkendte revisorer. Under kategorien “godkendte revisorer” finder man registrerede og statsautoriserede revisorer. Begge titler er beskyttede og medfører også en række krav, såsom efteruddannelse omkring regnskabsloven.

Hvad koster revision?

Prisen på revision varierer meget alt afhængigt af en række faktorer. Skal man have en pris på revision, bliver man altså nødt til at bede om et tilbud fra en revisor. De forskellige faktorer er bl.a.:

  • Opgavens omfang
  • Revisorens erfaring
  • Typen af revisor
  • Størrelsen af revisionsfirma

En større opgave vil selvfølgelig koste mere. Det vil tage flere mandetimer, og efterhånden som antallet af arbejdstimer stiger, vil prisen på opgaven også stige. Herefter kan man tage et kig på revisorens erfaring. Ligesom med så mange andre brancher, så vil en mere erfaren konsulent betyde, at de tager mere i timen. Vil man derfor have en meget erfaren revisor, skal man højst sandsynligt betale mere for opgaven.

Typen af revisor spiller også ind i spørgsmålet om pris. Skal man have lavet revisions af sit regnskab, eller have hjælp til andet inden for revision, så kan det være påkrævet af nogle virksomheder at gøre brug af enten en godkendt eller statsautoriseret revisor. En statsautoriseret revisor har højeste “rang” inden for revisorbranchen, og dermed vil disse som regel også tage en højere pris for et stykke arbejde. Skal man blot bruge en hvilken som helst revisor, kan prisen være lavere.

Den sidste faktor er størrelsen af revisionsfirma. Eftersom et større revisionsfirma har flere ansatte, og generelt flere omkostninger, betyder dette også, at de ekstra omkostninger skal betales af kunderne. Derfor kan størrelsen af revisionsfirmaet nogle gange afspejles i prisen. Vælger man derimod en selvstændig revisor, vil denne have færre udgifter, og kan til tider udføre arbejdet billigere. Det kan være en god ide at have overvejet disse faktorer, før man vælger en revisor.

Hvordan fungerer det?

l

Tag kontakt

Det tager kun 2 minutter at udfylde formularen - så nemt er det

T

Vi matcher dig

Når du har taget kontakt, sørger vi for at finde tre kompetente eksperter

Z

Vælg et tilbud

Du kan selv sammenligne tilbudene og vælge det der passer dig bedst