Hvad koster en god revisor?

af | Revision

En revisor koster normalt mellem 600 - 900 kroner i timen. En statsautoriseret revisor koster dog mere, hvilket er omkring 1.200 - 1.800 kroner i timen. Sørg derfor for at lave din research, før du takker ja til et tilbud, så du er sikker på, at den revisor du har valgt, er den rette for dig.
Revisor Pris
Når man leder efter en service, så vil prisen altid være en faktor – lige meget hvad man leder efter. Det er selvfølgelig det samme, når man leder efter en revisor. Der er nogle ting, man skal tænke over, når man vælger en revisor – også omkring prisen. Det er nemlig ikke altid en god ide at vælge revisor kun baseret på prisen af ydelsen. Få svar i denne artikel på, hvad man også skal overveje, når man får et tilbud på en opgave fra en revisor, og find eksempler på priser.

Hvad spiller ind i prisen?

Når man får en pris på en opgave fra en revisor, vil prisen variere baseret på en række faktorer. Dette er blandt andet:

  • Revisorens timepris
  • Revisorens erfaring
  • Revisorens niveau
  • Størrelse af revisionsfirmaet
  • Opgavetype
  • Opgavemængde

Når man lægger alle disse sammen, vil man få en pris. De største faktorer der kan betyde, at prisen fra to revisorer kan variere meget (selvom de byder på samme opgave), vil være erfaring, niveau og timepris. Erfaring er revisorens individuelle erfaring og år inden for branchen. Revisorens niveau er hvorvidt det er en revisor, registreret revisor eller statsautoriseret revisor (nævnt fra lavest til højest niveau). En statsautoriseret revisor vil ofte tage en højere timepris. Baseret på erfaring og niveau, vil den individuelle revisors timepris variere. Tænk derfor dette ind i din sammenligning: er det nødvendigt at få arbejdet udført af en statsautoriseret revisor med 40 år på bagen, eller er det et simpelt stykke arbejde, som en nyudklækket revisor sagtens kan tage sig af.

Hvad koster et årsregnskab?

En af de opgaver, som revisorer laver flest af, er årsregnskaber. Det er noget de fleste virksomheder i Danmark skal have lavet, og det skal de hvert år. Lad os derfor tage et kig på, hvad et årsregnskab kan koste.

 

Opgave: Årsregnskab Lille virksomhed Mellem virksomhed Stor virksomhed
Årlig omsætning 200.000 DKK 5.000.000 DKK 17.500.000 DKK
Bilag årligt 20 550 1200
Ansatte 1 1-5 11-50
Bogføring? Ja Ja Ja
Samlet pris (ekskl. moms) 5.500 DKK 19.500 DKK 45.000 DKK

Ovenstående tabel er eksempler, og er ikke konkrete priser.

Skal man vælge en billig eller en dyr revisor?

Valget af revisor er meget individuelt. Vælger man en dyr revisor, kan der være en større sikring af rigtigheden af arbejdet – til gengæld skal man betale mere. En billigere revisor kan også være super god, men laves der fejl i regnskabet, og er man ikke dækket af en form for forsikring, kan der være meget ekstra arbejde i det. Husk derfor, når du vælger en revisor, at kigge på deres kundetilfredshed og evt. spørg dem om de har sikring eller andet. Man kan også kigge på størrelsen og antal år i branchen – hvis det er et stort revisionsfirma, der har overlevet længe, så er det som regel et godt tegn på, at de har styr på faget – ellers ville de være gået fallit.

Revision for selvstændige enkeltmandsvirksomheder

Som selvstændig kan det være svært at få råd til en revisor – i hvert fald i opstartsfasen. Nogle revisorer tilbyder dog specielle pakker eller tilbud til selvstændige, der lige netop er i opstartsfasen.

Hvis du er selvstændig, og hvis du lige er startet op, så spørg ind til om du kan få et godt tilbud. Det er der ingen skam i. Mange revisorer er selv selvstændige, så de vil ofte have fuld forståelse for din situation. Kan man ikke få et godt tilbud, så er der nogle andre ting man kan gøre for at lette pris-presset:

  • Bogfør selv (det kan man læse om på nettet), og få din revisor til at tjekke igennem
  • Forbered alle bilagene til din revisor
  • Hold så meget som muligt in house, og outsource kun det der er nødvendigt

 

Audit Connect Logo

Vi matcher virksomheder med den rette rådgivere, så de får den hjælp de behøver.

Læs mere om os her.