Årsregnskab

Selskaber er ved lov påkrævet at indberette er årsregnskab hvert år. Dette skal revideres af en revisor. Har du brug for en revisor til at gennemgå dit årsregnskab, så udfyld kontaktformularen, så kan du finde en revisor hurtigt, nemt og gratis.

Få hjælp til dit årsregnskab

Klik på knappen og udfyld formularen – så sørger vi for, at du får op til 3 tilbud på et årsregnskab fra eksperter inden for branchen.

Hvad er et årsregnskab?

Et årsregnskab er en årlig oversigt eller redegørelse over en viksomheds/forenings økonomi. Et årsregnskab viser virksomhedens økonomiske status, såsom omsætning, udgifter, aktiver osv.

Et årsregnskab er en del af den årlige årsrapport, og skal vise virksomhedens økonomiske status og aktiviteter over det forgangne år. Overordnet set har et årsregnskab to funktioner:

  • Regnskabet skal vise hvordan virksomheden har brugt deres midler det seneste år
  • Regnskabet skal vise et overblik over virksomhedens økonomi – altså vise den økonomiske status

Hvad skal et årsregnskab indeholde?

Et årsregnskab skal som minimum bestå af følgende 3 dele:

  • Resultatopgørelse
  • Virksomhedens økonomiske balance
  • Eventuelle noter (eksempelvis ledelsespåtegning)

Indholdet af dit årsregnskab er dog bestemt af virksomhedens regnskabsklasse. Ovenstående gælder typisk for virksomheder i regnskabsklasse A.

Balancen viser din virksomheds aktiver og passiver, hvor resultatopgørelse viser, om der er overskud eller underskud i virksomheden. Dette kan ses ved at resultatopgørelsen viser forholdet mellem indtægter og udgifter.

Regnskabsår

Et regnskabsår dækket over et helt kalenderår. Som ejer af en virksomhed er man forpligtet til, at opgive en redegørelse over økonomien i det forgange år – dette er årsregnskabet.

De fleste virksomheder har regnskabsår fra 1. januar til 31. december – altså ligesom et helt normalt kalenderår. Du kan dog også vælge at føre forskudt regnskabsår, ved at lave et årsregnskab der gælder for perioden 1. juli til 30. juni.

Hvad skal man bruge for at lave et årsregnskab?

Du skal bruge en række bilag og dokumenter, for at kunne lave et årsregnskab. Som nævnt foroven, så skal årsregnskabet indeholde, som minimum, en balance, resultatopgørelse samt eventuelle noter. For at kunne oplyse disse skal du bruge:

  • Alle bankudskrifter
  • Årsopgørelser fra banken
  • Kassen
  • Alle bilag fra året
  • Kasserapporterne

Når du har indsamlet alle dokumenterne, kan du begynde at stille regnskabet op.

Som nævnt, så afhænger indholdet af dit årsregnskab af din regnskabsklasse.

Indberet årsregnskab

Årsregnskabet skal indberettes sammen med årsrapporten. Denne skal godkendes på en generalforsamling, hvorefter den skal indberettes til Erhvervsstyrelsen. Man indsender dog rapporten gennem Virk Selvbetjening.

Hvordan fungerer det?

l

Tag kontakt

Det tager kun 2 minutter at udfylde formularen - så nemt er det

T

Vi matcher dig

Når du har taget kontakt, sørger vi for at finde tre kompetente eksperter

Z

Vælg et tilbud

Du kan selv sammenligne tilbudene og vælge det der passer dig bedst